Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
Lihat semua Materi Edukasi STAN disini dan Jangan Lupa Follow Instagram kami disini untuk mendapatkan info menarik lainnya

Latihan Soal Grammar Bahasa Inggris Part 6

Edukasistan.com - Hallo semuannya! pada kesempatan ini kita tidak membahas materi-ya, tetapi aku akan memberikan Latihan Soal Grammar Part 6 beserta dengan pembahasannya. Seperti yang kalian tau, saat kita mempelajari Grammar bahasa inggris, Latihan soal merupakan salah satu cara yang efektif untuk mempelancar kamu dalam belajar.

Selain itu juga, untuk kamu yang telah lulus dari sekolah ataupun kuliah tetapi belum bisa menggunakan bahasa inggris, Kamu telah menemukan Website yang tepat. Karena disini aku akan memberikan Materi, Latihan Soal, dan Quiz Grammar secara gratis yang bisa kamu akses dimenu navigasi.

latihan soal grammar
Latihan Soal Grammar Part 6

Oke balik lagi ketopik pembicaraan, pada kesempatan kali ini. kakak akan memberikan Latihan Soal bahasa inggris beserta dengan pembahasannya yang mudah untuk kalian pahami. Tanpa banyak basa-basi, berikut ini Latihan Soal Grammar Bahasa Inggris dan pembahasannya.

Latihan Soal Grammar Bahasa Inggris

Note !!!

  • Untuk Materi Grammar Terlengkap Bisa Lihat Disini
  • Untuk Soal Quiz Grammar bisa lihat Disini

1. Surrounded by steep mountain cliffs and sandy beaches ..., which cover 1.145 sq. kilometers and features Samosir Island in its center.
  1. lies the Lake Toba
  2. the lake Toba is lying
  3. the lake Toba which lies
  4. which lies the lake Toba
Jawaban : A. lies the Lake Toba
karena tidak boleh diawali subject dan which. untuk Materi Lengkapnya kamu bisa lihat disini


2. The prey ... apart by the shark while it was swimming.
  1. tom
  2. had been tom
  3. was being tom
  4. was tom
Jawaban : C. was being tom
Kalimat pasif di masa lampau (tidak membutuhkan durasi)


CLOZE QUESTION (NOMOR 3-7)

E-government is about making the full range of government activities – internal processes, the development of policy (3) ... services to citizens - available electronically. (4) ... the bursting of the over-inflated dot com bubble, electronic interactions have rapidly shown astonishing potential for transforming the internal activities of all kinds of organizations and dramatically (5) ... the relationships between organizations and those (6) ... use them – in particular, firms and their customers. As a Dutch parliamentary committee put it, information and Communication Technology (ICT) is not a supporting technology, but coincides with the primary process and touches government (7) ... its core.

3. ...
  1. but
  2. and
  3. or
  4. with
Jawaban : B. and
Kata penghubung yang tepat adalah and, karena menggabungkan 3 frase dalam 1 kalimat.


4. ...
  1. as much as
  2. as soon as
  3. despite
  4. in order to
Jawaban : C. despite
Kata penghubung yang tepat untuk menghubungkan 2 kalimat menjadi sebuah klausa adalah despite, yang berarti meskipun


5. …
  1. is altering
  2. alter
  3. altered
  4. altering
Jawaban : B. altering
Parallel dengan kata transforming


6. ...
  1. which
  2. who
  3. when
  4. whom
Jawaban : B. who
Kata penghubung yang tepat adalah who karena who digunakan untuk menggantikan subjek (organizations). Untuk Materi lengkapnya silakan kamu lihat disini


7. ...
  1. on
  2. of
  3. in
  4. at
Jawaban : D. at
Kata hubung menunjukkan lokasi ‘pada’.


Reading 2 for question number 8-10

If you’ve ever traveled abroad, you may have felt out of your depth when you first arrived. The people around you may have looked, spoken, and acted in a very different way than in your home country. Some people take days or even weeks to get over the initial culture shock. Others seem to quickly adapt to this new situation. They talk to the locals with ease, even if they don’t fully understand everything around them. This ability to interact well with people from different cultures or backgrounds is called intercultural competence.

With the spread of globalization, this has become more important for businesses and organizations that are growing into overseas markets. Companies that fail to understand the beliefs, language, and habits of people in other countries may end up embarrassing themselves or unintentionally offending their customers. A good example of this is Pepsi’s initial marketing blunder when it first entered the Chinese market. Pepsi decided to use a Chinese slogan for its soft drink. This was supposed to say, “Pepsi – Brings you back to life”. Unfortunately, the translators at Pepsi didn’t appreciate the subtle differences in the exact meaning of the words they chose. The new slogan actually translated as “Pepsi – Brings your dead ancestors back from the grave”. This shows how companies need to be careful with language.

Intercultural competence is also vital for an international company’s employees to work together. Employees on a team are often separated not only by vast distances but also different cultural beliefs. For this reason, every employee on the team needs to be interculturally competent in order to successfully achieve a common goal. Everyone needs to be sensitive towards different communication and work styles. For example, some employees in certain cultures can handle direct criticism better than others. Employees from some cultural backgrounds will feel more comfortable taking the initiative when unexpected problems occur. Others would be more likely to consult a manager before trying to resolve these issues by themselves. Managers might find it challenging to make a team from different cultures work well together. It takes a patient and skilled person to do this job. As a result, international companies tend to promote those who show an ability and willingness to be open-minded towards employees from other cultures.

8. Which of the following is implied in paragraph 3?
  1. People from different cultural backgrounds cannot work well together as a team.
  2. Employees who work at international companies are often frustrated and unhappy.
  3. Employees who work at international companies are often frustrated and unhappy.
  4. Teams of people from different cultures are better than teams of people from the same culture
Jawaban : C. The ability to coordinate and manage people from different cultures is a valued skill
The ability to coordinate and manage people from different cultures is a valued skill is implied in paragraph 3. Paragraf ketiga membahas tentang kemampuan untuk mengkoordinasi dan me-manage orang-orang dengan budaya yang berbeda.


9. The phrase 'taking the initiative' in line 21 is closest in meaning to ....
  1. waiting patiently
  2. acting independently
  3. complaining repeatedly
  4. immediately give up
Jawaban : B. acting independently
The phrase 'taking the initiative' in line 21 is closest in meaning to acting independently. Taking the initiative dan to actingindependently sama-sama mengambil inisiatif sendiri.


10. The word 'this' in line 11 refers to
  1. globalization
  2. different culture
  3. an overseas market
  4. intercultural competence
Jawaban : D. intercultural competence
The word 'this' in line 11 refers to intercultural competence.Kata this merujuk pada topik bacaan, yaitu intercultural competence.


Nah seperti itu lah 10 Latihan Soal Grammar beserta Pembahasannya, buat kamu yang pingin mempelajari Materi lainnya seperti SBMPTN (Soshum atau Saintek), CPNS, PKN STAN. Silakan klik di menu navigasi ya disitu telah aku bikin materinya.

Oke sekian Postingan kali ini mengenai Latihan Soal Grammar Bahasa Inggris, Semoga bermanfaat. Jangan lupa Follow instagram kita buat mendapatkan berita menarik lainnya. Bila terdapat salah kata atau typo mohon maaf dan terimakasih telah membaca. sampai berjumpa di artikel berikutnya.

Teacher Live
Teacher Live Tempat Belajar Gratis dan Berbagi Informasi Seputar Pendidikan, Berdiri Sejak Tahun 2020